Eurolines vede un trafic de pasageri cu peste 20% mai mic

Autor: Mirabela Tiron 28.05.2009
Compania de transport rutier de persoane din cadrul grupului Eurolines, controlat de Dragos Anastasiu, a inregistrat in primele trei luni din acest an o reducere cu 20% a numarului de pasageri transportati fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Numarul pasagerilor a fost in scadere anul acesta din cauza conditiilor din piata. Am adaptat numarul de autocare la cerere si am inceput sa operam si curse ocazionale pe destinatii din tara sau internationale", a declarat Dragos Anastasiu, fara a preciza care a fost numarul pasagerilor transportati si rulajul inregistrat in primul trimestru.
Anul trecut compania a transportat 130.000 de pasageri, iar estimarea pentru anul acesta se ridica la 100.000 de persoane transportate. Incepand cu anul acesta compania opereaza o cursa noua din Bucuresti spre Damasc.
"Aceasta cursa se face o data pe saptamana", a spus el. Eurolines a lansat o oferta prin care se vand bilete dus-intors (retur in 30 de zile) pe toate destinatiile operate de autocare la jumatate de pret. "Reducerea cu 50% a pretului este valabila pentru biletele cumparate cu o luna inainte de plecare."
Compania a investit in refacerea site-ului, vanzarea online fiind importanta, dupa cum apreciaza Anastasiu.
Piata operatorilor de transport a inregistrat scaderi de la inceputul anului, un alt jucator care a avut o reducere cu 9% a numarului de pasageri transportati fiind compania Atlassib, controlata de Ilie Carabulea.
Reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) apreciaza ca 20% din cei 5.000 de operatori de transport persoane ar putea da faliment anul acesta. In primul trimestru al acestui an tarifele de transport au fost "intr-o scadere generala", potrivit UNTRR.