"Sf. Sava", votat cel mai bun liceu din Capitala

Autor: Alina Pahoncia 21.05.2009
Colegiul National "Sfantu Sava" a fost desemnat drept cel mai bun liceu din Bucuresti de catre cititorii ZF, potrivit optiunilor exprimate de acestia in cadrul unui sondaj online derulat pe www.zf.ro.
Pe urmatoarele locuri in optiunile cititorilor ZF s-au aflat Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", Colegiul National "Mihai Viteazul", Liceul International de Informatica si Colegiul National "Gheorghe Lazar". ZF a realizat un top al celor mai bune licee din Capitala, care a luat in considerare criterii ca performanta la concursuri internationale, ultima medie la admitere, precum si optiunile elevilor la inscriere.
Pe primul loc in topul ZF, in functie de media de admitere, se afla "Sf. Sava", unde anul trecut ultimul candidat admis a obtinut o medie de 9,46 la testele nationale. La "Gheorghe Lazar", ultima medie la admitere a fost anul trecut 9,41, in timp ce la "Mihai Viteazul" s-a intrat cu medii de pana la 9,20. La "Tudor Vianu", ultima medie a fost 9,17.
Potrivit clasamentului realizat de ZF pe baza datelor de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, elevii de la "Tudor Vianu" au adus cele mai multe medalii la fazele nationale ale olimpiadelor, in timp ce la concursurile internationale cele mai multe medalii le-au castigat elevii unui liceu privat controlat de oameni de afaceri turci - Liceul International de Informatica. Anul trecut, 53 din cei 215 elevi ai Colegiului "Tudor Vianu" au castigat premii la olimpiadele nationale, iar 18 au luat premii la concursurile internationale.