Cand vom vedea primele rezultate ale proiectului tichetelor de vacanta? Cititi aici cele mai importante declaratii ale ministrului Elena Udrea - GALERIE FOTO

Ziarul Financiar 14.05.2009

Un procent de 30, 40, sau chiar 50% din turismul romanesc se desfasoara la negru, a declarat Ministrul Turismului Elena Udrea, iar salvarea ar putea veni de la introducerea tichetelor de vacanta, care impune ca pensiunile, motelurile si tot ce inseamna structura de primire a turistilor sa fie autorizati de Ministerul Turismului.

“Nu pot oferi o cifra exacta, dar 30, 40, 59% din turismul romanesc se desfasoara la negru. Un obiectiv al introducerii tichetelor de vacanta a fost sa scoatem turismul din zona nefiscalizata. Nu numai hotelurile si pensiunile, motelurile si tot ceea ce inseamna structura de primire a turistilor trebuie sa fie autorizati de Ministerul Turismului (…). Avem zilnic cereri de a fi autorizate, de a intra in legalitate”, a declarat astazi Elena Udrea in cadrul evenimentului realizat de ZF in parteneriat cu Cheque Dejeuner, “Turismul romanesc in 2009”.