Tchibo, la a doua schimbare de general manager in ultimul an

Ziarul Financiar 29.09.2008

Richard Hodul este noul director general al Tchibo Romania, unul dintre cei mai mari cinci jucatori pe piata locala a cafelei, el inlocuindu-l pe Andreas Winnen, care a stat la conducerea companiei doar opt luni.

Tchibo a adus manageri expati la conducerea filialei din Romania dupa ce, la finele lui 2007, Eduard Berea a renuntat la functia de country manager pentru a pune pe picioare un business in domeniul importului auto.
Richard Hodul lucreaza de mai multi ani in cadrul companiei germane Tchibo, iar inainte de a veni in Romania a fost director in cadrul filialei din Slovacia. Hodul conduce in prezent un business de 13 mil. euro anual. Tchibo Brands Romania, cu 61 de angajati, a raportat la Ministerul de Finante o cifra de afaceri in crestere cu 500.000 de lei in 2007 fata de anul anterior, cand a inregistrat o valoare a afacerilor de 43 de milioane de lei (12,2 mil. euro).
Importurile de cafea Tchibo pe piata romaneasca au inceput in anul 1997, dupa care, in 2001, grupul german a infiintat o filiala in Romania. Din 2004, cafeaua Tchibo este importata si distribuita pe piata locala direct de catre filiala companiei producatoare. Tchibo Brands Romania a raportat pierderi financiare in toti cei 7 ani de operare pe piata locala. Compania se numara printre cei mai mari jucatori pe piata cafelei, alaturi de Kraft Foods, Strauss, Cafea Fortuna, Nestle si Panfoods (Amigo).