Adezivi: dufa Deutek inghite Bengoss Comimpex

Ziarul Financiar 23.09.2008

Producatorul de lacuri si vopsele dufa Deutek, detinut de fondul de investitii ame-rican Advent International, va fuziona prin absorbtie la 1 octombrie cu firma Bengoss Comimpex, care produce adezivii marca Bauleiter, dupa ce a preluat compania in luna martie a acestui an in urma unei tranzactii care s-a ridicat la circa 18,9 mil. euro, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

 

In urma preluarii, fostul director general si fondator, Corneliu Stan, s-a retras din afacere.

 

 

In plus, dufa Deutek a mai preluat recent compania Scan, care detine o unitate de productie in Fundulea cu o capacitate de productie de aproximativ 10.000 de tone anual, care va incepe sa produca in luna august adezivi si mortare sub brandul Bauleiter (preluat de dufa Deutek odata cu achizitia Bengoss Comimpex). Dufa Deutek a achizitionat, pe langa fabrica de la Fundulea, si un teren de 43.000 metri patrati, unde compania va construi capacitati de productie si depozitare pentru mortare si adezivi.

 

 

Dufa Deutek va ajunge anul acesta la o cifra de afaceri cumulata de circa 65-70 milioane euro, dupa integrarea celor doua companii, nivel mai mult decat dublu fata de cel inregistrat in 2007 de 30 de milioane de euro.

 

 

Bengoss Comimpex, care a fost infiintata in urma cu zece ani, detine o capacitate de productie de 250.000 de tone in localitatea Capusul-Mare din judetul Cluj, in care au fost investiti circa 5 mil. euro. Principalii competitori ai companiei sunt Henkel, Baumit, Adeplast, Euro MGA, Baumix sau Saint-Gobain Weber.

 

 

Dufa Deutek detine brandurile Super! (lacuri si vopsele pentru decorarea locuintelor), Danke! (solutii practice pentru renovarea locuintelor), Deutek Profi/Oskar (gama de acoperiri decorative) si Bauleiter (mortare, adezivi si sape).

 

 

Afacerea Dufa a fost pornita in 1997 de catre grupul german Meffert AG, care a constituit un joint-venture alaturi de un grup de investitori romani.

 

 

In iunie 2005, producatorul de vopsele Dufa a fost preluat de catre fondul de investitii Advent, intr-o tranzactie de 18 milioane de euro.

 

 

In 2006, compania a trecut printr-un proces de rebranding prin care si-a schimbat denumirea in dufa Deutek. Principalii competitori ai dufa Deutek sunt Policolor, Köber, Fabryo Corporation si Apla (divizia Atlas Corporation).