Holcim, profit in scadere cu 34,5% in 2007

Ziarul Financiar 23.06.2008
Profitul net al Holcim Romania a scazut anul trecut cu 34,5%, la 114,5 milioane de lei, cifra de afaceri majorandu-se insa cu 28%, la 990 de milioane de lei, ca urmare a accelerarii cheltuielilor operationale peste valoarea vanzarilor si a deprecierii leului fata de euro, a anuntat compania. Totusi, principalii competitori ai Holcim, Lafarge si Carpatcement Holding au realizat cresteri de 59%, respectiv 69%.

"Reducerea se datoreaza pe de o parte cresterii cheltuielilor operationale intr-un ritm mai rapid decat cea a vanzarilor, dar si deprecierii excesive a monedei nationale fata de euro catre sfarsitul anului 2007, generand astfel o pierdere financiara (din inregistrarea diferentelor de curs valutar la datoriile exprimate in euro). Ace asta in conditiile in care in anul 2006 s-a inregistrat profit financiar generat de aprecierea monedei nationale comparativ cu euro", se arata intr-un comunicat al companiei

Veniturile companiei, parte a grupului elvetian Holcim, au avansat anul trecut cu 18%, la 1,03 miliarde lei, in timp ce cheltuielile companiei s-au majorat cu 34%, la 895,7 milioane lei.

Holcim Romania a bugetat in acest an investitii de 135 de milioane de euro pentru modernizarea unitatilor de productie, construirea de noi statii si extinderea flotei de camioane.