Trei companii, in negocieri pentru Avioane Craiova

Autor: Dan Lungu 30.06.2008
Toate cele trei companii care au depus oferte pentru vanzarea companiei Avioane Craiova s-au calificat in prima faza a privatizarii si intra la etapa negocierii pe oferte imbunatatite, a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit pana la termenul limita trei oferte pentru vanzarea pachetului de actiuni de 80,97% din capitalul Avioane Craiova din partea unor companii romanesti si straine, au anuntat, la sfarsitul lunii mai, reprezentantii institutiei.
Ofertele au fost depuse de catre Alenia Aeronautica (Italia), AERO Vodochody (Cehia) si INAV Bucuresti.
Negocierile pe oferte finale imbunatatite ale celor trei companii vor incepe saptamana viitoare. Potrivit presedintelui AVAS, firmele au facut o oferta pe baza de punctaj care tine cont, in proportie de 95% de pretul pe pachetul de actiuni si 5% de programul de investitii pe obiectul principal de activitate. "Ne gociem cu ei acum atat pretul oferit pe pachetul de actiuni, cat si programul investitional", a afirmat Atanasiu.
Vanzarea pachetului majoritar, de 80,9%, va fi realizata prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Atanasiu a mai spus ca exista discutii la nivelul Guvernului si premierului cu unele companii producatoare auto, care ar dori sa investeasca in Romania, dar ca nu poate da deocamdata amanunte despre acestea.