Nokia, Soc. Gen. si Unilever impulsioneaza bursele europene

Ziarul Financiar 02.08.2007
Principalii indici bursieri europeni au crescut astazi impulsionate de rezultatele peste asteptari raportate de Nokia, Societe Generale si Unilever, informeaza Bloomberg.

Indicele Dow Jones Stoxx 600, tranzactionat in Londra, a castigat 0,9% astazi, iar indicele Stoxx 50 s-a apreciat cu un procent. Indicele Euro Stoxx 50, un indicator al celor 13 state care au aderat la moneda europeana, a crescut cu 1,3%.

Indicele francez CAC 40 a urcat cu 0,8%, iar pe piata de capital din Germania, indicele DAX a plusat cu un procent.

Actiunile Nokia s-au apreciat astazi cu 8,3% dupa ce compania a anuntat pentru trimestrul al doilea un profit de 2,8 miliarde de euro, in crestere cu 148% fata de perioada similara a anului trecut.

Titlurile Societe Generale, al doilea mare creditor din Franta au urcat cu 4,5%, dupa raportarea unui profit de 1,74 miliarde de euro aferent trimestrului al doilea, in crestere cu 33% fata de aceeasi perioada din 2006.

O ascensiune puternica a inregistrat si grupul Unilever, dupa ce a raportat un profit de 1,14 miliarde de euro in al doilea trimestru, in crestere cu 16% fata de intervalul similar al anului trecut. Actiunile companiei au urcat cu 4,9% astazi.