Smithfield si-a reluat activitatea in judetul Timis

Autor: Diana Tudor Stoica 20.08.2007
Smithfield Romania, cel mai mare producator local de carne de porc in ale carui ferme au fost descoperite doua focare de pesta porcina in urma cu doua saptamani, a primit autorizatie din partea Comandamentului Anti-Epizootic Timis de a relua miscarile de animale intre 13 ferme detinute in judetul Timis. De asemenea, producatorul poate relua activitatea abatorului din Timis, pentru prima data dupa confirmarea primului caz de pesta, in cadrul caruia vor fi abatorizati porci din fermele neinfectate. In cadrul abatorului, autoritatile au impus folosirea unor masuri suplimentare de monitorizare sanitara pe o perioada de 30 de zile pentru asigurarea calitatii carnii. Smithfield Romania detine 33 de ferme pe plan local, dintre care 25 in judetul Timis, sapte in Arad si una in Bihor. Fil iala locala a grupului american a fost amendata pana in prezent de inspectorii sanitar-veterinari cu peste 267.000 de lei, deoarece doar 17 dintre cele 25 ferme detinute de Smithfield in judetul Timis au autorizatie de mediu.