InBev Romania a avut cea mai mare crestere a vanzarilor din Europa C-E

Ziarul Financiar 03.09.2007
Vanzarile de bere ale companiei InBev Romania, producatorul marcilor Stella Artois si Bek's, au crescut in prima jumatate a anului cu 27%, cel mai rapid ritm din Europa Centrala si de Est, a anuntat astazi compania.

"Incheiem prima jumatate a anului cu o crestere de 27% peste anul trecut. Motoarele cresterii noastre aufost din nou Bergenbier si Beck?s. Un rol important l-au jucat inovatiile lansate de Bergenbier: PET-ul de fotbal si Bergebier ICE, foarte bine primite de consumatori", a declarat Mihai Ghyka, Director General InBev Romania.

Conform datelor furnizate de MEMRB Romania, piata berii din Romania a crescut in prima jumatate a anului cu 23%.

Vanzarile totale din Europa Centrala si de Est au atins 14 milioane hectolitri, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului 2006.

Europa Centrala si de Est inregistreaza in continuare cele mai bune rezultate din InBev, atingand o crestere semnificativa fata de cea mai mare crestere inregistrata in oricare dintre structurile zonale ale companiei (Asia?Pacific +3,5%; America Latina Nord +3,5%; America Latina Sud +10,1%).

InBev Romania detine pozitia a 3-a in industria berii, cu o cota de piata de 23% la mijlocul acestui an, conform datelor de retail audit MEMRB Roman.