Moody's a revizuit in crestere perspectiva ratingului Generali, de la "negativ" la "stabil"

Autor: Mediafax 30.11.2007
Moody's Investors Service a reafirmat ratingul Assicurazioni Generali S.p.A. (Generali) reflectand performanta financiara a companiei, la Aa3, si a revizuit in crestere perspectiva calificativului, de la "negativ" la "stabil", a anuntat, astazi, agentia de evaluare financiara.

De asemenea, Moody's a reafirmat ratingurile Generali pentru mai multe categorii de datorii, la A1, A2 si A3, precum si calificativele companiilor asociate.

Generali a inregistrat imbunatatiri semnificative pe mai multe niveluri, precum dezvoltarea retelei de unitati pe principalele piete unde activeaza, profitabilitatea si eficienta operatiunilor, precum si capacitatile de distributie, se arata intr-un comunicat al Moody's.

Perspectiva precedenta a ratingului Generali, negativa, a fost o consecinta a ingrijorarilor privind structura capitalului si gradul de indatorare financiara, insa ultimul aspect mentionat s-a imbunatatit in ultimele luni.

"In ultimele luni, Generali si-a consolidat pozitia de pe piata din Italia, in special prin achizitia firmei franceze Toro, printr-un proces de succes de crestere organica, si si-a majorat semnificativ potentialul de dezvoltare pe noile piete, precum Asia sau Europa Centrala si de Est. Un exemplu in acest sens este proiectul de infiintare a unei companii mixte cu grupul PPF", a declarat Jose Morago, asistentul vicepresedintelui si analist al Moody's.
Mai multe stiri pe www.mediafax.ro