SIF Oltenia solicita in instanta anularea ordonantei CNVM privind Dinel Staicu

Ziarul Financiar 26.03.2007
SIF Oltenia a promovat o actiune in instanta pentru anularea unei ordonante prin care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a solicitat societatii de investitii sa discute oportunitatea mentinerii in functie a actualului presedinte, Dinel Staicu, cercetat de procurorii anticoruptie.

SIF Oltenia a cerut anularea Ordonantei 128/07 februarie 2007 si a Deciziei 346/13 martie 2007, documente care fac obiectul unui dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, cu termen de judecata 16 aprilie, se arata intr-un comunicat al SIF Oltenia transmis, astazi, Bursei de Valori Bucuresti.

Prin Ordonanta 128, CNVM a solicitat conducerii SIF Oltenia, la inceputul lunii februarie, sa convoace, in termen de doua luni, Adunarea Generala a Actionarilor pentru a decide oportunitatea mentinerii in functie a lui Dinel Staicu, trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie.

Consiliul de Administratie al SIF Oltenia a hotarat, la inceputul acestei luni, sa respinga solicitarea CNVM prin care institutia a cerut societatii sa discute situatia lui Dinel Staicu.

Comisia a respins, prin Decizia 346, contestatia formulata de SIF Oltenia.

Staicu a fost trimis in judecata, la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, alaturi de el fiind inculpat si fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR), pentru o frauda de peste cinci milioane de euro. Mediafax