Vanzarile de camere video ar putea atinge 78.000 de unitati

Autor: Ionut Mustata 30.05.2007
Vanzarile de camere video pe piata romaneasca ar putea creste in acest an cu 20%, la 78.000 de unitati, a declarat directorul de marketing al Panasonic Romania, Bogdan Gheorghiu.
El a precizat ca va exista in continuare o cerere relativ limitata de camere video HD (High Resolution), intrucat pentru a beneficia de avantajele formatului va fi necesar ca si televizoarele si playerele sa suporte tehnologia.
Panasonic Romania, subsidiara producatorului japonez de produse electronice marca Panasonic, Matsushita Electric Industrial Co., a inregistrat in cel mai recent an fiscal, incheiat la 31 martie 2007, o cifra de afaceri de 46 de milioane de euro si estimeaza pentru acest an afaceri de 50 de milioane de euro.
Cea mai mare pondere in veniturile firmei a fost reprezentata de televizoarele cu plasma si LCD, respectiv 50%, urmate de camerele video si foto digitale si sistemele DVD home cinema.
Totodata, vanzarile de echipamente de business au avut o pondere de 25% in veniturile Panasonic Romania, cele mai vandute fiind centralele telefonice, aparatele fax si telefoanele Dect.