Sony si Kodak au ajuns la tribunal

Autor: Mihaela Andries 02.04.2004

Compania nipona Sony a introdus o actiune in justitie impotriva firmei americane Eastman Kodak, demers care intensifica lupta dintre cele doua companii pe piata extrem de disputata a camerelor foto digitale.
Sony, unul dintre cei mai mari fabricanti de camere foto digitale, cu o cota de circa 20% din piata mondiala, a indicat in plangerea depusa la un tribunal federal din New Jersey ca firma Kodak i-a incalcat drepturile decurgand din 10 brevete de inventie legate de camerele digitale. Sony cere despagubiri si o hotarare judecatoreasca prin care Kodak sa fie obligata sa inceteze actele incriminate.
In luna martie, Eastman Kodak a intentat proces Sony pe motivul ca firma nipona i-a incalcat drepturile decurgand din 10 brevete de inventie legate de fotografierea digitala. Pur tatorul de cuvant al Kodak, Gerard Meuchner, a declarat ca procesul a fost intentat dupa esecul discutiilor dintre cele doua companii, care au durat aproape trei ani si din care Kodak sperase sa rezulte un acord de licenta.
Sony a precizat ca actiunea sa nu reprezinta un contraatac la procesul intentat de compania americana si ca vizeaza brevete diferite de cele prevazute de Kodak.