Retea de gaze pentru Oltenita de 9,6 mil. euro

Autor: Miruna Lebedencu 20.05.2004

Compania nationala de transport a gazelor Transgaz Medias va investi aproximativ 9,6 milioane de euro pentru conectarea la reteaua de gaze a municipiului Oltenita.
Reteaua de conducte, cu o lungime de 70 de kilometri, va furniza gaze naturale municipiului Oltenita si localitatilor aflate pe traseul conductei, pentru acest an fiind prevazuta incheierea lucrarilor pe o portiune de 20 km. Potrivit Ministerului Economiei, termenul de finalizare a proiectului este prevazut pentru luna noiembrie a anului viitor.
Acesta este cel de-al treilea proiect pe care il anunta Ministerul Economiei in domeniul gazelor naturale. Astfel, unul dintre proiecte, in valoare de 10,2 milioane euro, vizeaza alimentarea cu gaze a unor localitati din sudul Romaniei, printre care se numara Alexandria si Zimnicea. Pro iectul urmeaza sa fie finalizat in luna iulie a anului viitor.
Celalalt are ca obiectiv conectarea la reteaua cu gaze a unor localitati din judetul Mehedinti, inclusiv a municipiului Drobeta Turnu Severin. Valoarea acestui proiect este de 12,9 milioane euro, termenul prevazut pentru finalizare fiind octombrie 2005.