Doua companii isi disputa dreptul la culoare

Autor: Cristina Marina 22.02.2005

O disputa legata de folosirea culorii portocaliu ar putea ajunge in fata judecatorului, dupa ce gigantul telefoniei mobile Orange a inaintat o plangere impotriva noului serviciu lansat de fondatorul Easyjet, informeaza BBC News.



Orange pretinde ca Easymobile a incalcat drepturile de marca inregistrata. Easymobile foloseste marca grupului Easygroup, Stelios Haji-Ioannou, fondatorul acestuia declarand ca va contesta actiunea.



Miscarea vine la doua luni dupa esuarea discutiilor dintre cele doua parti.



Orange sustine ca noul operator low-cost i-a incalcat drepturile asupra folosirii portocaliului, lucru care ar putea crea confuzie in randul consumatorilor.



"Brandul nostru si drepturile care ne revin sunt extrem de importante pentru noi", a precizat Orange intr-o declaratie.



"In absenta unui angajament clar din partea Easy, nu ne-a ramas nici o solutie, astfel incat am demarat o actiune in justitie." Totusi, Haji-Ioannou, care va lansa Easymobile luna viitoare, este hotarat sa se lupte. "Nu avem de ce sa ne temem. Avem dreptul sa folosim culoarea grupului nostru, cu care ne-am remarcat in ultimii zece ani."



Fondatorul Easyjet a declarat ca planuieste sa emita un comunicat pe site-ul companiei prin care sa asigure ca clientii Easymobile sunt constienti ca marca nu are nici o legatura cu Orange, care este detinuta de France Telecom.



Orange a fost cumparata de operatorul francez de la Vodafone pentru 25,1 miliarde de lire sterline (36,4 miliarde de euro). Compania s-a folosit de portocaliu pentru a-si crea o identitate puternica, proaspata si clara.



Easygroup este o companie privata detinuta de Stelios si fondata in 1998. Grupul mai include un lant de internet cafe-uri, o companie de inchiriere de masini si una de transport.