Ibis Constanta asteapta un grad de ocupare de peste 50%

Autor: Georgiana Stavarache 25.04.2005
Compania hoteliera Continental, care se va lista in vara aceasta pe piata de capital, a deschis al 13-lea hotel din lant - Ibis Constanta, clasificat la trei stele. Investitia in acest hotel, exclusiv terenul, se ridica la 7,75 mil. euro.

Radu Enache, presedintele Continental, a spus ca hotelul este deja rezervat in proportie de 30% si ca se asteapta ca pe perioada sezonului estival gradul de ocupare sa fie in jur de 50-60%. "Pentru acest an asteptam incasari de circa 1,6 milioane de euro", a adaugat Enache.

Situat in centrul orasului, Ibis din Constanta are 154 de camere, trei sali de conferinte, un restaurant cu specific mediteranean si diverse facilitati de agrement - casino, bowling, masaj, fitness, sauna.

"Avem un contract cu firma care opereaza sala de firness la hotelul JW Marriott din Bucuresti, care va furniza aceste servicii si pentru Ibis Constanta", a spus Enache. Hot elul este destinat in mare parte oamenilor de afaceri, dar si turistilor. Enache a spus ca deocamdata aceasta va fi singura investitie a companiei pe litoralul romanesc.

"Nu avem ca strategie deschiderea mai multor hoteluri pe litoral, dar daca se iveste vreo oferta, nu este exclus sa mai investim", a spus el. Continental a semnat recent un contract cu un consortiu de trei societati de brokeraj - BRD Securities, Raiffeisen Capital & Investment si Alpha Finance - care vor intermedia listarea companiei pe piata de capital.

Investitia Ibis de la Constanta a fost derulata de Continental in paralel cu o alta investitie intr-un hotel Ibis la Bucuresti, care urmeaza sa fie inaugurat la inceputul lunii iunie a acestui an.

"Investitia totala in constructia celor doua hoteluri, care include si pretul terenurilor, se ridica la 19,7 mil. euro", a afirmat presedintele lantului hotelier Continental. Hotelul din Bucuresti, este construit de la zero, iar cel din Constanta pe o structura anterioara.

Astfel, numarul de hoteluri marca Ibis din Romania va ajunge anul acesta la trei, primul fiind Ibis Gara de Nord, deschis in iunie 2001.