Allianz-Ţiriac a ajuns la subscrieri de aproape 3,5 mld. lei la final de 2023, în creştere cu 21% faţă de 2022 şi un profit operaţional cu 44% mai mare, până la 346 mil. lei

Autor: Mircea Nica 04.04.2024

♦ Cheltuiala totală cu daunele brute a fost de circa 2,1 mld. lei anul trecut ♦ Pe lângă aceste cheltuieli, Allianz-Ţiriac a încheiat anul 2023 cu peste 4,5 mld. lei în rezerve tehnice, având o rată a solvabilităţii de 130%.

Allianz-Ţiriac, a doua cea mai mare companie de pe piaţa locală de asigurări, a încheiat anul 2023 cu un volum al primelor brute subscrise de aproape 3,5 mld. lei, în creştere cu 21% faţă de anul 2022, în timp ce cheltuiala totală cu daunele brute a fost de aproximativ 2,1 mld. lei, din care 1,3 mld. lei au fost plătite clienţilor ca despăgubiri în 2023, potrivit informaţiilor transmise de companie. Pe lângă despăgubirile plătite, Allianz-Ţiriac a încheiat anul 2023 cu peste 4,5 mld. lei în rezerve tehnice şi o rată a solvabilităţii de 130%, raportată conform Solvency II, ceea ce confirmă stabilitatea financiară a companiei şi oferă clienţilor siguranţa angaja­mentelor de plată viitoare faţă de ei, susţin reprezentanţii companiei.

„În contextul creşterii costurilor de trai şi a unui deficit de protecţie tot mai mare în rândul populaţiei, asigurările generale, dar mai ales cele de viaţă devin o componentă vitală pentru siguranţa financiară a populaţiei. Sumele plătite anul trecut clienţilor noştri au reprezentat un sprijin important pentru cei care au trecut printr-o situaţie acoperită de asigurarea lor, ajutându-i să se descurce mai uşor financiar, fără să fie nevoie să-şi folosească economiile sau să apeleze la alte soluţii pentru acoperirea cheltuielilor neprevăzute“, a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.

Performanţele financiare solide ale Allianz-Ţiriac, adaugă el, cu o evoluţie de peste 3,6 ori mai rapidă decât creşterea PIB-ului sau a pieţei de asigurări care s-au dublat în ultimul deceniu, confirmă capacitatea asigurătorului de a sprijini financiar tot mai mulţi clienţi care aleg să-şi protejeze viitorul cu ajutorul asigurărilor.