Mihaela Ioniţă, head of HR, ING Bank: Prin lipsa de mers la birou se pierde „furtul meseriei“, se pierd legături, este clar că flexibilitatea trebuie gestionată într-un mod deştept

Autori: Alexandra Cepăreanu , Ramona Cornea 07.04.2024

„Eram într-o întâlnire cu mai mulţi colegi şi aveam colegi tineri, la primul job, şi unul dintre ei a zis că «nu impunem şi noi mai multe zile la birou?», era tânăr şi avea nevoie de a veni mai des la birou, de a se conecta, de a învăţa.“

Flexibilitatea este încă la mare căutare pe piaţa muncii, toţi candidaţii caută o formă de flexibilitate a programului, însă lipsa mersului la birou poate să vină şi cu dezavantaje pentru angajaţi, susţine Mihaela Ioniţă, head of HR în cadrul ING Bank România.

„Flexibilitatea este cuvântul cheie, oamenii asta întreabă la interviu - câte zile pot lucra de acasă şi dacă e obligatoriu să vină la birou, este o întrebare standard. Eram într-o întâlnire cu mai mulţi colegi şi aveam colegi tineri, la primul job, şi unul dintre ei a zis că «nu impunem si noi mai multe zile la birou?», era tânăr şi avea nevoie de a veni mai des la birou, de a se conecta, de a învăţa. Prin lipsa de mers la birou se pierde „furtul meseriei“, se pierd legături, este clar că pe termen lung flexibilitatea trebuie gestionată într-un mod deştept şi suntem în perpetuă căutare şi întrebare. Noi acum venim minim o zi la birou, dar sunt colegi care vin poate şi zilnic la birou“, a spus ea în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2024 „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor“.