De la Alpha Bank la Vista Bank, adică tot la greci. Au început să plece şefii Alpha Bank, care urmează să fie preluată de UniCredit Bank. Periklis Voulgaris, care a fost vicepreşedinte executiv wholesale al Alpha Bank România, a ajuns la Vista Bank pe poziţia de director general adjunct

Autor: Claudia Medrega 06.04.2024

♦ Periklis Voulgaris coordonează la Vista Bank ariile corporate, agrobusiness, reţea retail, business support şi marketing ♦ Vista Bank (fosta Marfin), controlată de grupul grec Vardinogiannis, a avansat în top 15, având o cotă de piaţă în funcţie de active de peste 1%, după ce în 2022 a preluat de la francezi Credit Agricole România ♦ Banca românească cu capital elen Alpha Bank România va fi preluată de UniCredit Bank România, subsidiara de pe piaţa locală a grupului italian cu acelaşi nume, finalizarea operaţiunii fiind estimată pentru 2024.

Periklis Voulgaris, care are o experienţă de aproape trei de­cenii în sectorul financiar-bancar şi a fost până în 2024 vicepreşe­dinte executiv whole­sale al Alpha Bank Ro­mâ­nia, a plecat la Vista Bank pe poziţia de director general adjunct.

Practic, el a ajuns în 2024 la Vista Bank, fiind în curs de autorizare de către BNR. Periklis Voulgaris coor­do­nează la Vista Bank ariile corpo­rate, agro­business, reţea retail, busi­ness sup­port şi marketing. Anterior, el a fost vicepreşedinte executiv wholesale banking la Alpha Bank România timp de 16 ani şi a deţinut funcţii de conducere în diviziile de investment banking ale Alpha Bank atât în Grecia, cât şi în România. Cumulat, el are o experienţă de peste 27 de ani în sectorul financiar-bancar.

Periklis Voulgaris deţine o diplo­mă în inginerie mecanică de la Universitatea Aristotel din Grecia, o diplomă de master în inginerie meca­nică avansată şi o diplomă de master în Business Administration (MBA), ambele de la Imperial College din Marea Britanie.

Vorbeşte fluent limbile greacă şi engleză, precum şi limba română la nivel conversaţional.