Interviu ZF. Matthew Strassberg, partner, fondul de investiţii MidEuropa: La Regina Maria avem pe masă mai multe opţiuni - un exit, atragerea de noi investitori în business ori dezvoltarea în regiune

Autori: Cristina Roşca , Cristian Hostiuc 22.03.2024

Fondul de investiţii MidEuropa are astăzi în portofoliu două companii autohtone - Regina Maria (sănătate privată) şi Cargus (curierat)  Recent, investitorul a vândut retailerul Profi pentru 1,3 mld. euro, acordul aşteptând acordul Consiliului Concurenţei  Prima tranzacţie făcută local datează de mai mulţi ani, mai exact de la începutul anilor 2000, e vorba de un pachet de acţiuni la operatorul telecom Connex, pachet vândut ulterior către Vodafone.

Fondul de private equity MidEuropa, activ local de la începutul anilor 2000, vede Româ­nia drept una dintre pie­ţele fa­vo­rite din regiune, iar asta pentru că există po­tenţial de creştere pe termen lung la nivel eco­nomic, în timp ce din perspectivă geopo­litică vorbim de o ţară stabilă.

„Noi vedem multiple oportunităţi în re­giune, iar România este una dintre ţările noastre preferate. La nivel macro, vedem perspective de creştere şi vedem o dezvol­tare multilaterată, nu dependentă de un singur sector, ceea ce e un lucru bun. Plus că vorbim de un stat stabil din punct de vedere geopolitic. Unele ţări din regiune nu au o idee clară încotro vor să meargă, dar Româ­nia da. România a îmbrăţişat modernismul, e o ţară deschisă către investitori. Mai mult, vedem o reducere a exodului de creiere“, afirmă Matthew Strassberg, partner and head of healthcare sector în cadrul MidEuropa.