Unilever, unul dintre cele mai mari branduri din lume în domeniul bunurilor de larg consum, îşi va separa afacerea cu îngheţată şi va elimina 7.500 de locuri de muncă pentru a reduce costurile şi a creşte profiturie

Autor: Andrei Şerbănescu 19.03.2024

Unilever, compania care produce îngheţata Ben & Jerry's, săpunurile Dove şi Vaseline, a anunţat marţi că va reduce 7.500 de locuri de muncă şi îşi desprinde afacerea cu îngheţată pentru a reduce costurile şi a creşte profiturile, raportează Financial Times.

Unilever, cu sediul la Londra, a declarat că afacerea sa cu îngheţată, care include şi batoanele Magnum, are „caracteristici distincte" faţă de celelalte mărci ale sale şi ar beneficia de o proprietate separată pentru a favoriza creşterea. Compania a precizat că se aşteaptă ca divizarea să fie finalizată până la sfârşitul anului viitor.

Compania britanică de bunuri de larg consum cu 128.000 de angajaţi a mai spus că lansează un „program de productivitate" care ar trebui să ducă la reducerea a aproximativ 7.500 de locuri de muncă, în principal în birouri, la nivel mondial.

Unilever a precizat că va investi în tehnologie superioară pentru a spori eficienţa operaţiunilor, ceea ce estimează că o va ajuta să economisească 800 de milioane de euro (867 de milioane de dolari) în următorii trei ani. De asemenea, compania a concediat 1.500 de angajaţi la începutul anului 2022.

„Simplificarea portofoliului nostru şi creşterea productivităţii ne vor permite să deblocăm şi mai mult potenţialul acestei afaceri, susţinând ambiţia noastră de a poziţiona Unilever ca lider mondial în domeniul bunurilor de larg consum, oferind o creştere puternică şi durabilă şi o profitabilitate sporită", a declarat directorul general Hein Schumacher, care a preluat conducerea Unilever în vara anului trecut.

Acţiunile companiei au urcat cu 3,6% în tranzacţiile de dimineaţă la Bursa de Valori din Londra.