ZF Live. Radu Moldovan Petruţ, chief marketing officer, Life is Hard: Mediul de business şi autorităţile statului încep să conştientizeze tot mai mult importanţa digitalizării. Problemele apar la implementarea proiectelor

Autor: Alexandra Cepăreanu 19.03.2024

♦ „Problema este că antreprenorii români nu înţeleg care sunt beneficiile aduse de digitalizare. De asta este important ca jucătorii din industrie să vorbească limba antreprenorilor, să le explice, pentru a putea vinde aceste produse de digitalizare către ei în modul în care e relevant pentru ei“.

Antreprenorii şi autorităţile încep să conştientizeze tot mai mult importanţa digitalizării, a spus Radu Moldovan Petruţ, chief marketing officer în cadrul Life is Hard (simbol bursier LIH), companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO. El a explicat că problemele apar în zona de implementare a proiectelor de digitalizare.

„Şi în studiul efectuat de noi împreună cu cei de la Cult Research vedem că aproape 75% din respondenţi sunt convinşi şi conştienţi că digitalizarea e importantă pentru ei, pentru activitatea lor, fie că e o activitate de business, fie a autorităţilor. Problemele apar în zona de implementare. Dar ca o concluzie, cred că anul acesta, pe o scară de la unu la zece, suntem la nivelul cinci. Am început să învăţăm lucrurile necesare pentru a trece clasa şi începem să implementăm, ca treptat, la nivel macro, întreaga ţară să ajungă la un nivel egal cu media europeană. Mediul urban, într-adevăr, e mai pe la opt şi sunt anumite centre, cum e Clujul, Bucureştiul, Timişoara, Iaşi, marile oraşe şi anumite sectoare, unde nota este mult peste media europeană, un nouă plus“, a spus Radu Moldovan Petruţ în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În ceea ce priveşte zona IMM-urilor (întreprinderi mici şi mijlocii), pentru a creşte nivelul de digitalizare, este important ca jucătorii care activează în industria de IT&C să explice micilor antreprenori avantajele pe care le poate aduce automatizarea şi digitalizarea în cadrul activităţilor lor.