Costin Brumă, Swiss Capital: Avem o evoluţie pozitivă cu privire la SOP ca strategie a companiilor de a-şi răsplăti angajaţii. Taxarea este de 10% versus alte ţări vecine unde taxele sunt la 30-40%

Autor: Alex Ciutacu 18.03.2024

Piaţa din România are perspective bune când vine vorba despre strategia companiilor de a apela la aşa-numitul Stock Option Plan (SOP) pentru a-şi remunera angajaţii, întrucât taxele sunt mult mai mici decât în alte ţări din regiune, a explicat Costin Brumă, broker Swiss Capital, în cadrul ZF Capital Market Summit, 3rd edition.

„Avem o evoluţie pozitivă cu privire la SOP, ca strategie a companiilor de a-şi răsplăti angajaţii. Iarăşi, taxarea este destul de bună, 10% versus alte ţări vecine unde taxele sunt 20-30-40%”.

Utilizarea unei strategii de SOP are potenţialul de a ajuta atât compania, să-şi fidelizeze angajaţii şi să crească implicarea şi educaţia financiară în rândul acestora, dar ar ajuta şi bursa să atragă interesul mai multor oameni.

„În ce să investeşti decât în compania pe care o cunoşti cel mai bine? Lucrezi în ea, ştii ce efort depui acolo şi fiind răsplătit în acele acţiuni te face mai atent la ce se întâmplă cu propria avere”.

Ce a mai declarat în cadrul ZF Capital Market Summit, 3rd edition: