Bursă. Compania de foraj petrolier Foraj Sonde din Videle a semnat un contract cu Romgaz în valoare de 44,9 mil. lei

Autor: Tibi Oprea 11.03.2024

Compania de foraj petrolier Foraj Sonde Videle (simbol bursier FOJE) a anunţat luni semnarea unui contract ăn valoare de 44,9 mil. lei cu principalul producător şi furnizor de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) – Filiala de înmagazinare gaze naturale Depogaz Ploieşti SRL în calitate de antreprenor general. Durata contractului este de 37 de săptămâni.

La jumătatea lunii februarie, Foraj Sonde Videle a anunţat semnarea unui contract cu OMV Petrom (SNP), singurul producător local de petrol şi gaze, în valoare de 77,9 mil. dolari şi pe o durată de şase ani. Acesta constă în „servicii de foraj terestru cu o sarcină statică în cârlig de cel puţin 15 tone metrice pentru platformele de foraj”.

Deţinută în proporţie de 87% de omul de afaceri Sever Raicu, Foraj Sonde Videle afişează o valoare de piaţă de circa 152 de milioane de lei. Acţiunile societăţii din Teleorman se tranzacţionează în scădere cu 0,7% de la începutul acestui an, pe fondul unui rulaj de 913.700 de lei, arată datele BVB.

Compania a încheiat anul 2023 cu un profit net de 18,8 mil. lei, în scădere cu 11,5% faţă de 2022, la afaceri de 140,3 mil. lei, minus 9,3%, arată calculele realizate de ZF pe baza situaţiilor financiare anuale preliminare publicate la BVB.