George Stassis, PPC Group: Vom investi circa 2,5 miliarde de euro în România până în 2026, în energie regenerabilă şi în distribuţie. Vrem să construim 1,5 GW noi de regenerabile în următorii trei ani

Autor: Alex Ciutacu 27.02.2024

Grupul PPC, care a preluat operaţiunile Enel în România, vrea să investească circa 2,5 miliarde de euro în proiecte noi de energie regenerabilă şi în reţele în piaţa locală în perioada 2024-2026, a explicat George Stassis, preşedinte şi CEO PPC Group, în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2024.

„În ianuarie am anunţat un business plan actualizat pentru grupul PPC, avem un plan de investiţii de circa 9 miliarde de euro şi undeva la 2,5 miliarde de euro sunt dedicate României. Vrem să creştem aici. Plănuim investiţii în princial în energie regenerabilă şi distribuţie”.

Grupul elen PPC a plătit în 2023 peste 1,2 miliarde de euro pentru a prelua operaţiunile Enel în România. Tranzacţia a adus şi un portofoliu de circa 600 MW în energie solară şi energie eoliană.

„În următorii trei ani vrem să construim circa 1,5 GW, deci trebuie să creştem de patru ori capacităţile instalate pe care le avem astăzi. Suntem încrezători că avem mijloacele, echipa şi proiectele să facem asta. (...) Vom fi activi în M&A, vom fi activi în dezvoltarea propriilor proiecte, vom fi activi în achiziţia de licenţe şi în realizarea de proiecte”.

Ce a mai declarat în cadrul evenimentului: