Reţeaua de clinici dentare Dr. Ardeleanu se extinde cu un centru stomatologic în Călăraşi, în urma unei investiţii de 700.000 de euro

Autor: Cristina Bellu 27.02.2024

Reţeaua de clinici dentare Dr. Ardeleanu a deschis un centru stomatologic în Călăraşi, în urma unei investiţii de 700.000 de euro, la doar patru luni după ce compania a inaugurat o unitate similară în Slobozia.

La nivel naţional, reţeaua este prezenţă în Bucureşti, Giurgiu, Olteniţa, Slobozia şi Călăraşi.

Unitatea din Călăraşi este dotată cu 6 cabinete stomatologice de ultimă generaţie şi facilităţi de radiologie dentară digitală, şi oferă o gamă completă de servicii dentare.

Una dintre inovaţiile majore ale clinicii este spaţiul pentru copii, care utilizează conceptul de gamification pentru a transforma vizitele dentare într-o experienţă plăcută şi educativă. Totodată, prin organizarea programelor educaţionale, clinica îşi propune să crească conştientizarea importanţei igienei orale şi a controalelor periodice

În ultimii zece ani au apărut peste 3.400 de noi cabinete stomatologice, potrivit datelor de la Statistică, astfel că numărul acestora a ajuns la 16.300 în 2023.

Domeniul stomatologiei a avut o evoluţie dinamică în ultimii ani, fiind unul majoritar privat, cu doar câteva zeci de cabinete în administraţia statu­lui, în general în şcoli. Investiţia într-o clinică dentară poate începe de la câ­teva sute de mii de euro, până la peste 1 mil. euro, în funcţie de echipa­men­tele şi dotările clinicii.