Arctic: Anul trecut a fost provocator pentru industria electrocasnicelor din Europa. Local, a fost dificil, atât pentru companii, cât şi pentru populaţie. Electrocasnicele realizate local pleacă către 80 de ţări din lume, circa 84% din producţie având drept destinaţie exportul

Autor: Cristina Roşca 19.02.2024

Arctic deţine în România două fabrici, una care produce frigidere, iar o alta ce realizează maşini de spălat  Doar anul trecut, compania a investit 11 milioane de euro în producţia autohtonă, mizând pe automatizare şi pe o producţie cât mai eficientă.

Anul trecut a fost unul dificil pentru industria electrocasnicelor din Europa, oamenii fiind mai prudenţi când vine vorba de achiziţii de valoare mare, într-o perioadă marcată de inflaţie ridicată şi de bani mai scumpi. Pentru că produsele de bază, cele care alcătuiesc coşul zilnic de cumpărături, s-au scumpit cel mai mult, consumatorii de pretutindeni în Europa au trebuit să se adapteze la noua realitate. Conflictele şi tensiunile geopolitice din varii colţuri de lume au avut şi ele impactul lor.

„Anul 2023 a fost unul provocator pentru industria electrocasnicelor din Europa şi este de aşteptat ca această perioadă să continue şi în 2024, influenţată de evoluţiile economice sub aşteptări la nivel european şi de incertitudinile generate de tensiunile geopolitice. Vom continua să ne pregătim pentru diferite scenarii şi vom continua să inovăm pentru a depăşi provocările legate de costuri şi eventualele perturbări. De asemenea, rămânem atenţi la nevoile în schimbare ale consumatorilor şi la modul în care puterea de cumpărare este afectată, având în vedere mediul inflaţionist şi creşterea economică mai lentă“, spun reprezentanţii Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, cu două unităţi de fabricaţie în Dâmboviţa.