Constructorul de skateparkuri şi zone de joacă Sport Play Systems a finalizat anul 2023 cu afaceri de 30,3 mil. Lei

Autor: Laurentiu Cotu 07.02.2024

Constructorul de skateparkuri şi zone de joacă Sport Play Systems din Turda, judeţul Cluj, controlat de antreprenorii locali Adrian Silagyi şi Mihai Balaş, a finalizat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 30,3 mil. lei (6,1 mil. euro). Compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 17,2 mil. lei (3,5 mil. euro), un profit net de 2,5 mil. lei (510.500 de euro) şi un număr mediu de 8 angajaţi, potrivit datelor publice.

Sport Play Systems a finalizat anul trecut 20 de proiecte în întreaga ţară, iar alte 13 pro­iecte sunt în prezent în diferite faze de dez­voltare, toate urmând a fi predate în acest an. Cel mai amplu proiect finalizat de compania clujeană în 2023 este Skatepark Sfântu Gheorghe, investiţia ridicându-se la aproape 6 mil. lei. Cu o suprafaţă totală de 3.000 mp, obiectivul deserveşte discipline precum skate­boarding, BMX, rollerblading, cu diverse grade de dificultate, fiind gândit şi pentru găzduirea de competiţii sportive.

La sfârşitul lui 2023, Sport Play Systems a inaugurat şi parcul „Faleza Dunării“ Brăi­la, un centru mixt de agrement, cu zone de joacă, fitness şi sport extrem dedicate tuturor categoriilor de vârstă. Compania a mai realizat proiecte pentru clienţi din Cluj, Bucu­reşti, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Oradea, Brăila, Bistriţa, Călăraşi, atât pentru zona publică, cât şi pentru companii private.