Bursă. Producătorul de carton ondulat Vrancart, cu fraţii Pavăl de la Dedeman în acţionariat, îşi va majora capitalul social cu 32 mil. lei

Autor: Eduard Ivanovici 25.01.2024

Vrancart (simbol bursier VNC), unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat, hârtie igienico-sanitară şi ambalaje de carton din România, are undă verde pentru majorarea capitalului social al companiei, ca urmare a unei hotărâri a acţionarilor din data de 25 ianuarie.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor de astăzi a fost aprobată majorarea cu 31,9 milioane de lei a capitalului, de la 169,1 milioane la 201 milioane de lei prin emiterea  unui număr de 319,2 milioane de acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,1 lei fiecare.

„Majorarea capitalului social are la bază nevoia de dezvoltare a Societăţii, prin extinderea capacităţilor de producţie la fabricile de hârtie igienică, carton şi ambalaje, retehnologizarea acestora, cât şi angrenarea de noi proiecte relevante, în acord cu planul general de dezvoltare a Grupului”, scriu reprezentanţii Vrancart.

Acţiunile VNC se tranzacţionează în creştere cu 6,6% anul acesta şi 21,9% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 2,5 milioane de lei. Evaluată la 301 milioane de lei la BVB, societatea este controlată în proporţie de 76% de Lion Capital (LION), fosta SIF Banat-Crişana. Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl de la Dedeman, deţine 17,3% din totalul acţiunilor.

Vrancart a încheiat primele nouă luni din 2023 cu venituri de 342 milioane de lei, în scădere faţă de cele 410 milioane din aceeaşi perioadă a anului precedent, şi un profit net de 8,88 milioane de lei, de la 9,1 milioane la 30 septembrie 2022, arată datele din raportul financiar trimestrial.