Bursă. Hidroelectrica primeşte de la Barclays un preţ-ţintă de 135 de lei pe acţiune, cu 13% mai mare faţă de cotaţia actuală de la BVB. Cotaţia are acum cinci ratinguri de cumpărare, şapte de menţinere şi două de vânzare în rândul analiştilor urmăriţi de Bloomberg

Autor: Tibi Oprea 24.01.2024

Britanicii de la Barclays au oferit un preţ-ţintă de 135 de lei pentru acţiunile producătorului de energie Hidroelectrica (simbol bursier H2O), în urcare cu circa 13% faţă de preţul curent de tran­zacţio­nare şi în zona maximului istoric înregistrat de companie, potrivit unui raport de analiză citat de Bloomberg.

Anterior, acesta oferise un preţ-ţintă de 130 de lei pe acţiune. „Analistul Barclays, Peter Crampton, notează că acţiunile au depăşit puternic perfor­manţa sectorului european al utilităţilor de la IPO-ul din iulie, iar acum consideră că acţiunile sunt evaluate corect, pe fondul slăbiciunii continue a preţurilor energiei elec­trice în Europa“, scrie Bloomberg.

Peter Crampton, un britanic cu diplomă CFA care a studiat la Londra şi Viena şi care lucrează din 2018 la banca Barclays, este cel mai bine cotat analist din cei 11 bancheri străini de investiţii care analizează Hidroelectrica (H2O).