Antreprenori locali. Transportatorul Patristrans din judeţul Cluj s-a apropiat de 10 mil. euro afaceri: „Estimăm o creştere cu 10% pentru acest an“. Compania are o flotă de 80 de camioane, un depozit în Cluj şi depozite de tranzit în Italia, Franţa şi Belgia

Autor: Mirabela Tiron 24.01.2024

Patristrans VT Logistic din Apahida, din judeţul Cluj, o companie ce transportă mărfuri generale pe cale rutieră, a finalizat anul trecut cu afaceri de 50 de milioane de lei (circa 10 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de anul anterior iar pentru acest an estimează un avans similar, potrivit oficialilor companiei.

„Profitul a fost însă în scădere anul trecut faţă de 2022. Pentru acest an am bugetat o creştere cu 10% în cifra de afaceri şi un profit în creştere faţă de anul trecut cu 7%. În acest moment nu avem planuri de investiţii pentru acest an“, a declarat pentru ZF Vasile Adrian Negrea, fondatorul companiei.Patristrans este activă pe piaţă din 2003. Vasile Adrian Negrea, fondatorul companiei, ce deţine 75% din acţiuni, a lucrat ca director de vânzări într-o multinaţională ce oferea servicii de curăţenie. A dezvoltat pas cu pas compania de transport, a început prin a face transport intern şi apoi în 2015 a ieşit pe rute internaţionale. Atunci a vândut 25% din acţiuni către Teofil Price, finul lui.