Mihai Calu, CEO al Softeh Plus, companie cumpărată de un grup polonez: Întreg procesul, de la decizia de a vinde, a discuta şi până la încheierea contractului, a durat circa un an

Autor: Alexandra Cepăreanu 22.01.2024

Compania românească Softeh Plus, cu afaceri de 7 mil. euro la finalul anului 2023, plus 20% faţă de anul precedent, a purtat discuţii privind achi­ziţia de către grupul Symfonia – lider de piaţă în Polonia pe soluţii software ERP şi HCM destinate companiilor mici şi mijlocii – timp de aproximativ un an, a spus pentru ZF Mihai Calu, CEO al Softeh Plus. De asemenea, CEO-ul companiei româneşti a spus că a purtat discuţii despre o potenţială achiziţie a companiei Softeh Plus şi cu alţi jucători, unii dintre ei din afara Europei.

„Obiectivul nostru, atât al meu, cât şi al Symfonia, este de a dezvolta în continuare compania şi angajaţii acesteia. Am discutat despre o poten­ţială achiziţie şi cu alţi cumpărători strate­gici, unii dintre ei din afara Europei“, a spus Mihai Calu.

El a adăugat că pe parcursul dis­cuţiilor des­pre achiziţia Softech Plus de către Symfonia toate lucrurile au trebuit să funcţioneze ca şi cum ni­mic nu s-a schimbat în cadrul companiei româneşti.