Rockwool, producător de vată minerală: Nu am avut nevoie să creştem numărul de angajaţi în 2023. Provocarea va veni odată cu extinderea operaţiunilor. Atunci ne vom lovi de realităţile privind forţa de muncă

Autor: Alina-Elena Vasiliu 11.01.2024

Grupul Rockwool a anunţat anul trecut că intenţionează să-şi extindă capacitatea de producţie locală, prin construcţia unei noi linii de producţie a vatei minerale bazaltice, pe teritoriul fabricii din Ariceştii Rahtivani, lângă Ploieşti, judeţul Prahova.

Producătorul danez de vată minerală Rockwool, care are o fabrică pe plan local, în judeţul Prahova, a făcut în 2023 investiţii de 1,5 milioane de euro pentru creşterea pro­duc­tivităţii şi men­tenanţă, la această sumă adăugându-se circa 10 milioane de euro alocaţi dotărilor şi echipa­mentelor în perioada 2020-2022.

„Linia de producţie existentă, a cărei investiţie ini­ţială a fost de peste 50 de milioane de euro, este actualizată continuu. Şi în 2024 vom continua să investim pentru creş­terea produc­tivităţii, a securităţii la locul de muncă sau în sustenabilitate. Valoarea acestor investiţii va depăşi 1 milion de euro şi în acest an“, spune Florin Popescu, business unit director la Rockwool.