Germanii de la Optibelt au bugetat pentru 2024 afaceri de peste 88 mil. euro la fabrica de curele de transmisie din Maramureş

Autor: Laurentiu Cotu 11.01.2024

Producătorul de componente auto Optibelt Power Transmission, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, esti­mează pentru acest an o cifră de afaceri de 88,3 mil. euro, în condiţiile în care com­pania a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 74,4 mil. euro (367,1 mil. lei), cu un profit net de 2 mil. euro (9,9 mil. lei) şi cu un număr mediu de 626 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Pentru 2023, compania estimase o cifră de afaceri similară cu cea din anul precedent.

Optibelt livrează produsele sale - curele de transmisie - în mai multe domenii, pre­cum industrie, agricultură/maşini agricole, construcţii drumuri, maşini de grădinărit, aparate/maşini uz casnic şi industria auto. În primele nouă luni din 2023, compania a finalizat investiţii de 3,9 mil. euro în dezvoltarea fabricii de curele de transmisie din localitatea Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş.

„Pentru anul 2024 am bugetat investiţii în valoare de 3,5 milioane de euro, dar pe lân­gă aceste investiţii vom finaliza încă două linii de producţie pentru curele cu nervuri longitudinale, cu o valoare totală de 5 mili­oane de euro. Aici vom produce articole pentru industria de maşini pentru uz casnic, maşini de spălat şi uscat respectiv, pentru industria auto. Tot în prima parte a anului 2024, avem un proiect de investiţii pentru 5 utilaje în valoare de 2,8 milioane de euro.“, a declarat pentru ZF Transilvania Attila Gittinger, directorul tehnic al com­paniei Optibelt Power Transmission.