Turbulenţe în industria cripto: Bitcoin, cea mai valoroasă criptomononedă de pe piaţă, se străduieşte să-şi revină după ce a înregistrat recent o scădere bruscă de aproape 10%

Autor: Andrei Şerbănescu 04.01.2024

Bitcoin duce lupte temeinice pentru a se redresa după o scădere de până 9,22% înregistrată la începutul săptămânii, raportează Bloomberg.

Criptomoneda a suferit puţine modificări joi dimineaţă, tranzacţionându-se la aproximativ 43.056 de dolari, marcând astfel o recuperare parţială a pierderilor recent înregistrate.

Tokenul - alături de o parte semnificativă a industriei cripto - s-a prăbuşit brusc miercuri, eveniment pe care unii l-au legat de declaraţiile analistului Matrixport Markus Thielen, care a susţinut că SEC ar putea respinge toate propunerile de ETF-uri Bitcoin în această lună.

Scăderea a dus la lichidarea a peste 600 de milioane de dolari în poziţii pe toate criptomonedele de pe principalele burse, potrivit datelor Coinglass. 

Ca răspuns la reacţia pieţelor, fondatorul Matrixport, Jihan Wu, a scris pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, că este „nerealist să credem că un raport Matrixport ar putea declanşa prăbuşirea unei pieţe de mărimea unui trilion de dolari".