Afacerile producătorulului de carne în sistem integrat, Ferma Zootehnică, controlat de familia Lazăr din Baia Mare, au crescut cu 14% în primele zece luni din 2023. „Profitabilitatea companiei a crescut cu aproximativ 20% în primele zece luni din acest an.“

Autor: Laurentiu Cotu 14.12.2023

Producătorul de carne şi preparate din carne în sistem integrat Ferma Zootehnică, controlat de familia Lazăr din Baia Mare, a realizat în primele zece luni din acest an o cifră de afaceri de 43 mil. euro, în creştere cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor furnizate de companie. Oficialii produ­că­torului Ferma Zooteh­nică esti­mează pentru anul în curs afa­ceri de circa 52 mil. euro şi un profit de aproximativ 2 mil. euro. La nivel de grup, afacerile ar putea ajunge la 66-68 mil. euro până la finalul anului.

„Profitabilitatea companiei a crescut cu aproximativ 20% în primele zece luni din acest an datorită unei gestionări mai bune a fluxurilor de aprovizionare, producţie şi distri­buţie, implicit şi a costurilor aferente. Nu putem să nu menţionăm că EBITDA (câştiguri înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a crescut cu 15% în primele 10 luni, ceea ce reflectă o bună gestionare a afacerii, o îmbunătăţire constantă a profitabilităţii.“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Ferma Zootehnică.