ZF Live. Ruxandra Muys-Stoian şi Andreea Saia, cofondatoare WIT Angels Club: În 2024 vrem să avem 200 de membre active şi să investim 2 mil. dolari în start-up-uri tech cu potenţial

Autor: Alexandra Cepăreanu 09.01.2024

WIT Angels Club are în prezent 70 de membre ce au investit în total 600.000 de dolari în opt start-up-uri – trei din România, patru din Franţa şi unul din Israel.

WIT (Women Investing in Tech) Angels Club, un club din Silicon Valley dedicat femeilor care vor să investească în start-up-uri de tehnologie, are ca obiectiv pentru anul 2024 să ajungă la 200 de membre active şi să investească 2 milioane de euro în start-up-uri tech promiţătoare, au spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Ruxandra Muys-Stoian şi Andreea Saia, cofondatoarele clubului. În prezent, WIT Angels Club, care şi-a început activitatea în urmă cu aproximativ doi ani, are 70 de membre.

„În 2024 avem două obiective. Vrem să creştem numărul de membre - pentru că un angel investor nu investeşte de 40 de ori pe an, să dau un exemplu, ci face două – trei investiţii şi apoi se opreşte. Deci ne-am dori să avem 200 de membre active şi să putem investi într-un an de zile 2 milioane de dolari“, a spus Ruxandra Muys-Stoian în cadrul emisiunii. Ea a adăugat că numărul de femei care s-au alăturat clubului a crescut într-un ritm mai mai accentuat în ultimul trimestru din anul trecut, iar aproximativ jumătate din membrele clubului sunt românce.