Antreprenori locali. Lanţul Cărtureşti pune pe harta dezvoltării pentru anul viitor librării noi în Satu Mare, Baia Mare, Piteşti şi noi magazine în Iaşi şi Cluj: „În noiembrie am avut creştere cu 20% şi estimăm acest avans până la final de an“. Reţeaua a raportat afaceri de 55 mil. euro anul trecut.

Autor: Mirabela Tiron 09.12.2023

Lanţul de librării Cărtureşti, controlat de Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu, estimează că va finaliza anul acesta cu afaceri mai mari cu 20%, în con­textul în care vânzările au crescut, iar reţeaua s-a extins cu magazine în mai multe oraşe din ţară.

„Noiembrie a fost o lună foarte bună, am avut o creştere cu 20% pe toată luna faţă de noiembrie anul trecut. De Black Friday am avut o creştere cu 70-80% faţă de peri­oada similară a anului trecut. Estimăm acest avans de două cifre până la final de an“, a spus pentru ZF Şerban Radu, unul din cei doi acţionari ai lanţului de librării.

Lanţul a deschis în acest an la Cluj-Napoca o librărie în Muzeul Far­maciei (Casa Hintz), o librărie la Târgu-Mureş în centrul comercial Shopping City, pe 422 mp, în Bacău, în Arena Mall pe 200 mp, în Râmnicu Vâlcea, pe 160 mp în Shopping City şi Cărtureşti Fandom, Ve­rona în locul fostei cafenele Cafe Verona de la subsolul librăriei. În iulie a deschis o librărie la Zalău. Mai mult, Cărtureşti a pus pe harta dez­voltării şi Aradul şi Craiova.

„Vrem să acoperim cât mai multe oraşe din ţară, mergem unde este cerere, deşi cos­tul cu deschiderea unei librării aproape că s-a du­blat. Consumul este însă în creştere atât volu­mic, ca număr de unităţi, dar şi valoric“.