Beltrame, care controlează combinatele de la Călăraşi şi Târgovişte, a investit 28 de milioane euro în cele două unităţi. Investiţiile vor continua şi anul următor, însă piaţa de oţel se confruntă cu scăderi peste aşteptări

Autor: Miruna Diaconu 04.12.2023

♦ Carlo Beltrame, CEO Beltrame România: „Încetinirea activităţii industriale în Europa a generat o scădere semnificativă a consumului de oţel, cu aproximativ 35% mai puţin faţă de anul precedent, depăşind cu mult previziunile iniţiale de 10%.“

Beltrame, grupul ita­lian care contro­lea­ză com­bi­natele de la Călă­raşi şi Târ­go­vişte, a investit circa 28 de milioane de euro în cele două unităţi de producţie, iar planul de investiţii nu se opreşte aici. Carlo Beltrame, CEO al Beltra­me Româ­nia, spune că anul viitor sunt planificate investiţii la Călăraşi şi Târgovişte.

„În 2023, am direcţionat peste 20 de milioane de euro către combinatul din Târ­go­vişte, ca parte a planului de investiţii dedi­cat modernizării acestuia. În 2024, vom aloca 16 milioane de euro, din resurse pro­prii, pentru retehnologizarea oţelăriei şi a laminoarelor existente. La Călăraşi, am alocat aproximativ 8 milioane de euro în acest an, reprezentând o investiţie în echi­pamente şi tehnologii care ne îmbunătăţesc eficienţa operaţională. Pentru anul 2024, avem în plan să alocăm încă 4 milioane de euro, investiţie capex“, spune Carlo Beltra­me, group business development manager şi CEO Franţa şi România.

Beltrame deţine în România combinatul Donalam Călăraşi, care produce bare de oţel şi alte oţeluri speciale, însă grupul italian a cumpărat şi fostul COS Târgovişte, com­binat aflat în faliment. Pentru unitatea deja existentă de la Târgovişte, Beltrame inves­teş­te 100 mil. euro în modernizarea şi reteh­nologizarea unităţii, parte dintr-un plan ce se întinde pe mai mulţi ani. Producţia de oţel-beton a fost reluată în luna iunie a anului trecut.