Vacanţa de 1 Decembrie rotunjeşte conturile hotelurilor şi pensiunilor din staţiunile montane şi balneare: „Rezervările s-au făcut şi cu câteva luni înainte, avem 100% ocupare“

Autor: Mirabela Tiron 29.11.2023

Hotel Internaţional din Sinaia: Toate camerele vor fi ocupate în această vacanţă, cu 3.000 de lei s-au vândut ultimele pachete Complexul Cheile Grădiştei din Moieciu, nicio cameră liberă Complexul Ensana Health Hotels din Sovata: Toate cele 405 camere sunt rezervate.

Hotelurile şi pensiunile din sta­ţiunile montane şi balneare îşi vor ro­tun­ji veniturile în vacanţa de 1 Decembrie, preţurile fiind mai  mari faţă de cele dintr-o perioadă nor­ma­lă şi ajung chiar şi la 3.000 de lei de cuplu pentru un sejur de trei nopţi în camera standard.

„Hotelul va avea un grad de ocupare de 100%  în vacanţa de 1 Decembrie. Camerele au fost rezer­vate din timp, primele camere s-au rezervat cu 1.900 de lei pentru 3 nopţi, iar ultimele cu 3.000 de lei ca­mera dublă“, a declarat pentru ZF Marius Vînătoru, directorul de marketing al hotelului Internaţional din Sinaia. Hotelul de patru stele Internaţional din Sinaia, una dintre cele mai mari unităţi din staţiunea mon­tană, are o capacitate de 180 de ca­mere, un centru  de agrement, dar şi un centru spa de 1.000 de metri pătraţi. „Această sărbătoare va aduce turişti în staţiune, vorbim de o mică vacanţă. 99% din clienţii noştri sunt români. Rezervările s-au făcut cu câteva luni înainte“.