Familia Oltean din Reghin a investit în ultimii zece ani peste 20 mil. euro în dezvoltarea grupului de firme Maviprod-IRUM

Autor: Laurentiu Cotu 28.11.2023

Grupul de firme Maviprod-IRUM, deţinut de familia Oltean, a realizat în ultimii zece ani investiţii de peste 20 mil. euro în moderni­zarea fabricii de utilaje agricole şi forestiere din municipiul Reghin, judeţul Mureş. În prima parte din 2022, IRUM a finalizat o investiţie de peste 5,3 mil. euro într-o nouă secţie de vopsitorie, cu o suprafaţă de 2.000 mp, iar în a doua parte a anului trecut, pe lângă moderniza­rea birourilor administrative, com­pa­nia s-a axat pe investiţii în tehno­logii moderne, cât şi în echipamente menite să eficientizeze activitatea centrului de cercetare şi dezvoltare.

O altă investiţie semnificativă, în va­loare de 6 mil. euro, a fost dez­voltarea sediului central Maviprod, compania mamă a grupului.

Prin extinderea acestuia cu noi depozite şi un nou showroom, compania a reuşit eficientizarea activităţii de distribuţie, mărirea capacităţii de stocare şi crearea unui centru de excelenţă în reparaţia motoarelor diesel.

„Proiectele de investiţii finaliza­te anul acesta cuprind noi echipa­men­te performante dedicate activi­tă­ţii din cele două secţii CNC ale fabricii IRUM, dar şi achiziţionarea unor echipamente menite să com­ple­teze investiţiile iniţiate anul trecut în noua secţie de vopsitorie. În acelaşi timp, au fost dezvoltate şi proiecte de modernizare a secţiilor de turnătorie, debitare, montaj TAF şi a birourilor administrative. Bugetul de investiţii pentru acest an a vizat proiectele de modernizare a secţiilor de producţie prin imple­men­tarea unor noi tehnologii în ve­derea îmbunătăţirii proceselor utili­za­te în fabrica IRUM. De ase­me­nea, focusul constant este de a îm­bu­nătăţi condiţiile în care cei peste 600 de angajaţi îşi desfăşoară acti­vitatea“, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, director general, IRUM Reghin.