Discuţiile despre impozitul progresiv pe venit revin pe agenda coaliţiei de guvernare. Premierul Marcel Ciolacu: Va trebui să decidem dacă mentinem cota unică de impozitare, dar să fie cu adevărat unică. Cealaltă variantă este să ca guvernul să meargă pe impozitul progresiv pe venit, o idee care apare recurent în discursul PSD

Autor: Răzvan Botea 24.11.2023

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că în anul 2024 nu vor exista măriri sau modificări de taxe, dar a precizat că trebuie luată o decizie, pe termen mediu, dacă este menţinută cota unică de impozitare de 16% sau se introduce un impozit progresiv. Ideea de introducere a impozitului progresiv pe venit, adică odată cu creşterea salariului să crească şi cota de impozitare nu este nouă şi apare recurent în discursul PSD.

„Va trebui să decidem, împreună, pentru o perioadă medie, care este soluţia cea mai bună: menţinem cota unică, dar să fie cotă unică, creând un mediu concurenţial corect pentru toată lumea, fără excepţii, şi să fie cea de acum, de 16% sau să mergem în zona de impozitare progresivă. Eu nu refuz niciuna dintre variante. Fiecare are şi plusuri şi mi­nusuri“, a spus Marcel Ciolacu în deschi­derea conferinţei Forumul Dezvoltăm România.