Un producător de ciuperci din judeţul Sălaj, Boglar Champ, vinde 1.200 de tone de ciuperci lunar şi estimează afaceri de 140 mil. lei în acest an

Autor: Mirabela Tiron 01.12.2023

♦ Compania a fost fondată în urmă cu mai bine de două decenii şi cultivă ciuperci în satul Nuşfălău de lângă Zalău (judeţul Sălaj) ♦ Anul trecut, antreprenorul a investit în dublarea capacităţii de producţie şi a preluat o fabrică de compost din Ungaria.

Boglar Champ, un busi­ness fondat în 2002 care se o­cupă de cultivarea ciupercilor în satul Nuşfălău, judeţul Sălaj, a finalizat anul trecut cu afaceri de 111 milioane de lei, în creş­te­re cu 12% faţă de anul an­terior, potrivit datelor publice.

„Producem lunar 1.200 -1.300 de tone de ciuperci şi 90% din produc­ţie o vindem în marile magazine de pe piaţa locală. Doar o mică parte trimitem la export în Ungaria, Italia şi Germania“, a spus pentru ZF Nemeti Gergely, care a fondat acest business în urmă cu mai bine de două decenii. În perioada 1999-2022 el a lucrat ca şef de fermă la un producător de ciuperci din Ungaria şi ulterior a revenit în ţară şi a fondat propriul business pe această piaţă. Compania pe care o conduce a primit recent premiul Campioni în Business pe regiunea Transil­vania în ca­drul proiectului realizat de PwC, Enterprise Investors şi Raiffeisen.

Compania Boglar Champ, care se pre­zintă ca fiind cel mai mare producător local de ciuperci, cultivă pe lângă ciupercile cham­pignon şi ciuperci pleurotus, potrivit datelor de pe site-ul firmei.