Elveţienii de la Holcim au investit peste 15 mil. euro pentru a creşte cu 45% capacitatea de producţie a fabricii de BCA de la Adjud, judeţul Vrancea

Autor: Laurentiu Cotu 17.11.2023

Holcim România, cel mai mare pro­ducător de mate­riale de construcţii din România după cifra de afaceri, activ în fa­bricarea cimentului, a finalizat o investiţie de peste 15 mil. euro în retehnologizare, în vederea creşterii cu aproximativ 45% a capacităţii de producţie a fabricii de BCA (beton celular autoclavizat) de la Adjud, judeţul Vrancea.

„Investiţia a presupus automatizarea proceselor şi extinderea capacităţii de producţie a fabricii (…). Odată cu investiţia a fost înlocuită complet linia de producţie anterioară, veche de aproape 50 de ani. Împreună cu partenerul nostru tehnologic, Aircrete, am regândit întregul proces industrial, eficientizându-l şi sporind gradul de siguranţă în muncă“, a declarat Bogdan Dobre, CEO, Holcim România şi Market Head Moldova, într-un comunicat de presă. Retehnologizarea a fost rea­lizată cu echipamente şi tehnologie furnizată de Aircrete Europe, cu experienţă în peste 100 de fabrici din peste 50 de ţări, potrivit comunicatului de presă al Holcim.