​Bursă: Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea să se finanţeze cu 3 mil. euro de la investitori într-o emisiune de obligaţiuni pe trei ani cu o dobândă între 9% şi 10% pe an

Autor: Liviu Popescu 15.11.2023

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (simbol bursier IMP), companie antreprenorială controlată de omul de afaceri Gheroghe Iaciu, a anunţat miercuri seară că se pregăşte pentru o emisiune de obligaţiuni de 3 milioane de euro cu scadenţa pe trei ani cu o dobândă fixă cuprinsă între 9% şi 10% pe an în funcţie de interesul investitorilor.

“Posibilitatea de rambursare anticipataă: Da. Obligaţiunile sunt rambursabile, integral dar nu şi parţial, la iniţiativa emitentului, începând cu al doilea an al duratei de viaţă a obligaţiunilor, caz în care emitentul va plati deţinătorilor pentru fiecare obligaţiune deţinută la data de referinţă un preţ de răscumpărare „clean” de 101%, după primul an, respectiv 100,5% după cel de-al doilea an”, se arată în raport.
Valoarea nominală este de 100 euro pentru fiecare obligaţiune. Condiţia de succes, atragerea a 2 mil. euro.
“Rata cuponului: rată nominală fixă pe durata de viaţă a Obligaţiunilor, plătibilă semestrial la data Cuponului. Se va stabili în baza interesului investitorilor şi se vă situa în intervalul 9% - 10% (paşii de cotare: 9%, 9.25%, 9.5%, 9.75%, 10%)”, menţionează compania cu o capitalizare de 551 mil. lei.
“Destinaţia fondurilor: conform celor ce vor fi stabilite de Client prin intermediul Prospectului”.