Urmează conferinţa ZF/BT România irigabilă Craiova, joi, 16 noiembrie. Cine vine la conferinţa ZF/BT România irigabilă Craiova: autorităţi, bancheri, profesori universitari şi fermieri se adună la masa discuţiilor despre irigaţii

Autor: Florentina Niţu 15.11.2023

Leaderi din diverse domenii se adună la conferinţa ZF/BT România irigabilă, care va avea loc joi, 16 noiembrie, începând cu ora 10:30 la hotelul Ramada din Craiova. Autorităţi, bancheri, profesori universitari şi fermieri se adună la masa discuţiilor despre irigaţii, în căutarea soluţiilor pentru combaterea schimbărilor climatice.

Tiberiu Moisă, director general adjunct IMM&MID Corporate la Banca Transilvania, vine cu finanţarea vitală pentru agricultură, pentru a susţine proiectele fermierilor de a aduce apa în câmpuri şi a contracara impactul secetei. Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi cel mai mare finanţator al agriculturii româneşti, cu o cotă de 20% din totalul creditelor acordate acestui sector, valoarea creditelor acordate de bancă în 2022 fiind de 1 miliard de euro (5 mld. lei).