Ministrul Finantelor, Marcel Boloş: Guvernul Ciolacu să îşi asume foarte clar găsirea banilor pentru pensii

Autor: Gabriel Pecheanu 09.11.2023

Guvernul Ciolacu să îşi asume foarte clar găsirea banilor pentru pensii, le-a spus ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, colegilor săi liberali, într-o discuţie privată: „s-a terminat cu «paratrăsnetul» ministerul/ministrul Finanţelor”. 

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că Marcel Boloş a afirmat, într-o discuţie internă cu câţiva liberali, că „s-a terminat cu <paratrăsnetul> ministerul/ministrul Finanţelor”.

Guvernul Ciolacu, în ansamblu, să îşi asume foarte clar găsirea banilor pentru pensii, a spus Boloş, potrivit căruia „nu trebuie repetată greşeala din 2019 în perioada Guvernului Dăncilă în care se promiteau majorări de 40 la sută care nu se susţineau bugetar. Măcar PNL a majorat fix cu 40 la sută pensiile în ultimii trei ani pe baze corecte şi asta trebuie să se întâmple şi în 2024”.

Un lider liberal i-a atras atenţia lui Marcel Boloş: „Vedeţi că încearcă să spună că nu am fi de acord cu majorarea pensiilor. Fals. Asta e o minciună grosolană, dar o propagă doar pentru că au pus miniştri slabi, în serie, la Ministerul Muncii”.