PayU România: Piaţa locală de e-commerce îşi va menţine ritmul de creştere şi se va apropia de 9,76 mld. euro în 2023

Autor: Alexandra Cepăreanu 06.11.2023

Piaţa locală de comerţ online îşi menţine ritmul de creştere, fiind susţinută puternic de finalul de an, au transmis printr-un comunicat reprezentanţii PayU GPO România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plăţi online de pe plan local. 

„Piaţa de e-commerce din România îşi va menţine ritmul de creştere înregistrat în 2022 şi se va apropia de 9,76 miliarde de euro în 2023, 65% reprezentând livrări de bunuri (produse) şi 35% servicii furnizate prin intermediul online-ului“, a spus Elena Gheorghe, country manager, PayU GPO România. În ceea ce priveşte modalităţile de plată folosite pe piaţa locală, PayU GPO România a înregistrat o creştere de 18% a numărului de tranzacţii în primele nouă luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Compania a înregistrat şi o creştere cu 25% a volumelor procesate în primele nouă luni din 2023. De asemenea, volumul plăţilor realizate printr-un singur click are un ritm alert de adopţie în rândul consumatorilor din online ajungând la o pondere de 46% din totalul tranzacţiilor efectuate în platforma PayU în primele nouă luni din 2023, în creştere cu 13% faţă de anul trecut, potrivit reprezentanţilor PayU.