Antreprenori locali. Producătorul de lactate Artesana tatonează intrarea pe piaţa din SUA. „Am început tratativele cu câţiva distribuitori“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 07.11.2023

Daniel Donici, managing partner în cadrul Artesana, producător de lactate din jud. Galaţi, spune că Artesana a fost, este şi va rămâne o afacere de familie şi chiar dacă a atras ca partener fondul de investiţii ROCA, doar a intrat într-o „familie“ mai mare şi nu exclude nici alte parte­neriate punctuale, mai ales din perspectiva exportului produselor pe piaţa internaţională.

„Unul din visurile noastre este să exportăm brân­zeturi în patria cu peste 400 de sortimente şi unde 96% din cetăţeni consuma lactate în mod regulat: Franţa. şi nu ne oprim aici. Chiar în aceste zile facem primii paşi pentru a trece Atlanticul şi să stabilim o prezenţă, într-o formă sau alta, în Statele Unite“, a spus antreprenorul într-un răspuns la câteva întrebări trimise de ZF cu ocazia realizării suplimentului aniversar ZF 25 de ani, care va fi publicat în perioada următoare.